hudpleje

For ung til hudpleje – Hvad gør man så?

Hvad gør man når ens mor ikke syntes man er gammel nok?
Selv om min datter Alma ikke engang er teenager endnu (11 år) har hun desværre allerede “fornøjelsen” af hudorme og bumser i T-zonen.
Man skulle jo tro at med en mor der er hudterapeut så bliver der disket op med det helt store hudplejeprogram, men NEJ!

Misforstå mig ikke, jeg mener det er supervigtigt at passe på ungernes hud, både med en beskyttende creme på kinderne om vinteren og solcreme om sommeren.
Og JA DA, Alma er skam sendt i børnehave med “barriercreme” hvis der har været hård frost.
Det jeg mener er bare, at den tid nok skal komme hvor de unge mennesker skal afprøve alt muligt “shit” til huden, ligesom jeg selv gjorde da jeg var purung, så jeg anbefaler faktisk altid at de meget unge starter meget minimalistisk ud.

Alma er blevet udstyret med en rensesvamp fra The Konjac Sponge Co.
Det er et 100% naturligt produkt der kan bruges med vand alene. Til den kombinerede hud der ikke er decideret fedtet anbefaler jeg den grønne udgave. Den indeholder mineralsk ler der virker rensende på huden.

Konjac rensesvampen er lavet af naturlige fibre fra den asiatiske kartoffelplante ved samme navn. Svampen gøres våd og bruges herefter til at “vaske” ansigtet med.
Nemt og simpelt – så selv en 11-årig kan finde ud af det.

Nogle gange skal hun da godt nok lige mindes om det, men hun bruger den ca. 4-5 gange om ugen, og hun kan sagtens selv se forskel. Rensesvampen holder hendes urenheder nede og gør at hun ikke føler sig så generet af dem.
Samtidig syntes hun jo ikke hun gør andet end at “vaske sig” i ansigtet.
Så det er heller ikke besværligt, hvilket er vigtigt hvis hun skal gide det.

Efter hun har vasket ansigtet med rensesvampen SKAL hun (siger hendes mor) bruge en fugtighedscreme. Her er valget faldet på en økologisk dagcreme fra Bio Beauté by NUXE.
Igen fordi jeg godt kan lide tanken om at der ikke er unødig kemi i den creme hun smører i ansigtet.
Det er SUPER-VIGTIGT at man, uanset alder, ALTID husker at smøre ansigtet ind i fugtighedscreme efter man har renset huden, da man jo ikke kun fjerner skidt og snavs, men også noget at hudens egen naturlige barierer.
Om cremen er økologisk eller ej er helt op til dig – med mindre DIN mor bestemmer.

Det her lille 2-trins hudplejeprogram er også velegnet til teenage-drenge, der ikke “gider en helt masse” men som er kede af deres urene hud.

På skønt gensyn

Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *